O româncă de 28 de ani a dat lovitura în Italia. S-a “luat” oficial cu o italiancă de 38 de ani

În condițiile în care în România se duce o luptă aprigă între susținătorii familiei tradiționale și cei care susțin căsătoriile sau măcar parteneriatul civil între persoanele de același sex, o româncă a decis să își unească destinele cu o femeie în Italia.

Publicația BresciaOggi a relatat ieri că primarul Braone Gabriele Prandini din localitatea Berzo Inferiore a oficiat uniunea civilă între frumoasa românca Daniela, în vârstă de 28 de ani și Rosy Sarah de 38 de ani care este originară din Milano.

Nașii celor două femei au fost fostul șef al departamentului de pompieri din localitate, Carlo Guarino și soția acestuia.

Legea Cirinna dă dreptul persoanelor de același sex să aibă parteneriat civil în Italia

Uniunea civilă a celor celor două femei în Italia a fost posibilă datorită legii Cirina, promovată de Monica Cirinna, care permite parteneriatul civil între persoane de același sex, inițiativă care a fost susținută și de fostul premier Renzi.

Respectiva lege este extrem de contestată în Italia în condițiile în care constituția italiană prevede deja faptul că o căsătorie poate fi numai între un bărbat și o femeie. Contestatarii consideră că parteneriatul civil este o formă a căsătoriei și se încalcă astfel constituția.

Cele mai citite

Related Articles