Ruta feroviară între Petroșani și Simeria rămâne întreruptă

Circulaţia feroviară între Petroşani şi Simeria va fi întreruptă mai mult de două zile, din cauza accidentului de ieri, când un tren marfar a deraiat.

Mecanicul şi ajutorul său şi-au pierdut viaţa, locomotiva a fost distrusă şi vagoanele au sărit de pe şine, la o curbă, înainte de un viaduct. Echipele de intervenţie spun că nu au mai văzut un accident atât de grav.

Comandantul Detaşamentului de pompieri din Petroşani, Adrian Avram a spus că 14 vagoane şi locomotiva sunt scoase de pe şină, unele sunt căzute peste viaduct. Locomotiva în aer, sprijinită doar de un vagon. Eu nu am mai întâlnit în carieră un incident atât de grav.

O echipă mixtă investighează cauzele incidentului şi potrivit primelor informaţii, se pare că trenul rămăsese fără frână. Cei doi mecanici au sesizat defecţiunea şi au cerut cale liberă, dar nu au mai reuşit să găsească o soluţie. Acum, în zonă au fost trimise două trenuri macara de mare capacitate, pentru ridicarea vagoanelor deraiate, apoi se va repara calea de rulare.

Deocamdată, între staţiile Petroşani şi Pui, CFR a pus la dispoziţia călătorilor microbuze şi autobuze pentru transbordare, în cazul trenurilor locale, iar pentru garniturile de tip InterRegio care circulă spre Arad, traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi – Orşova – Timişoara – Arad.

Cele mai citite

Related Articles