Granițele de vest asaltate de imigranți

230

Imigranții își forțează în continuare norocul la granițele de vest ale României.

În cursul acestei dimineți și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat în apropierea localităților de frontieră Opătița și Denta, 11 cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că toți cei 11 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, sunt din Pakistan. Și aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistaţ pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, patru cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni cubanezi, un bărbaţ două femei şi un minor, cu vârste cuprinse 4 şi 49 de ani. Ei au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns în Serbia, unde au stat câteva luni şi intenţionau să ajungă ilegal în S.U.A.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de staţ urmând a fi luate măsurile legale care se impun.  Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Valentina Adam