Guvernul a decis ca persoanele care beneficiază de locuinţe ANL să achite chirii mai mici

Chiriaşii ANL vor plăti chirii diferite în funcţie de venit, dar şi de vechimea locuinţei sau rangul localităţii unde se află. Guvernul a decis, ieri, ca persoanele care beneficiază de locuinţe ANL să achite chirii diminuate, calculate după criterii noi. Modificările aduse au scopul de a asigura protecţia socială a celor cu venituri mici, a explicat ministrul dezvoltării regionale, Sevil Shhaideh:

Am avut situaţii în care de la 70 de lei chiria, care era până anul trecut, ajunsesem la o chirie de 700 de lei de familie. Aceste locuinţe sunt de fapt locuinţe sociale pentru tineri, pentru cei care nu au venituri suficiente şi în aceste considerente, astăzi vom propune această ordonanţă de urgenţă care corectează aceste elemente, ţinând cont atât de rangul localităţilor, cât şi de veniturile familiilor care beneficiază de aceste locuinţe ANL”.

Guvernul a mai decis, ieri, să-i susţină financiar pe crescătorii de animale, producătorii de lapte şi fermierii din sectorul vegetal. De asemenea, peste 700 de familii şi persoane singure, afectate de incendii, inundaţii sau probleme grave de sănătate vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de aproximativ două milioane de lei.

Sursă: RADOR

Cele mai citite

Related Articles