Amplasarea limitatoarelor de viteză pe străzile din Reşiţa a stârnit controverse între autorităţi

1034

Poziţia Poliţiei rutiere este fermă. Experienţa de anul trecut a arătat că în zonele în care existau astfel de bumpere, numărul accidentelor a scăzut. Situaţia s-a schimbat însă în perioada în care ele au fost demontate, spune şeful biroului rutier din Reşiţa, Marius Atănăsoaie.

„Pe bulevardul Republicii, în special la trecerile de pietoni, avem accidente cu consecinţe grave deoarece conducătorii auto nu reduc viteza, aşa cum îi obligă legea. Din punctul de vedere al Poliţiei rutiere, una dintre măsurile cele mai eficiente şi mai puţin costisitoare ar fi instalarea limitatoarelor de viteză”, a declarat la Radio Reșița, inspectorul Atănăsoaie.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei ar vrea să renunţe la aceste limitatoare de viteză. Cel puţin să nu mai încurce șoferii care circulă pe bulevardele principale. Ovidiu Almăjan, seful Direcției de întreţinere, spune că există o altă idee, respectiv amplasarea de camere de vederi inteligente, care pot înregistra depăşirea vitezei legale în zona trecerilor de pietoni.

O decizie comună va fi luată săptămâna viitoare când se va întruni Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei. Cert este că limitatoarele de viteză vor fi amplasate deocamdată doar în apropierea școlilor sau a parcurilor.

(Sebastian Dragomir)