Celebra operă a lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, vandalizată de un copil de 12 ani

O fetiţă a scris un mesaj pentru prietena ei, pe Coloana Infinitului. Părinţii, iritaţi că au fost amendaţi, riscă acum dosar penal.

Totul s-a întâmplat cu părinţii de faţă care nici măcar nu au înţeles de ce au fost amendaţi pentru comportamentul fetei lor.

Fetiţa de 12 ani a scrijelit cu o piatră pe Coloana Infitului iniţiala ei şi a unei prietene. Paradoxal, a făcut asta în plină zi, chiar sub ochii părinţilor, cu care era în excursie.

Părinţii fetiţei nu numai că nu au încercat să o oprească, ci s-au arătat contrariaţi de faptul că au fost amendaţi cu 500 de lei. Mama fetei le-a spus poliţiştilor că nu a observat niciun panou care să interzică asemenea gesturi.

Urmează un lung proces de repare a operei, care trebuie monitorizat şi avizat de Ministerul Culturii.

Autorităţile de la Târgu Jiu ar vrea să fie deschis un dosar penal în acest caz. Mai ales că, de-a lungul timpului, nu doar Coloana Infinitului, ci şi Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului au fost vandalizate de mai multe ori.

Experţii spun că soluţia cea mai bună pentru protejarea monumentelor este îngrădirea accesului.

O cercetare recentă a scos la iveală faptul că turismul are un impact masiv asupra creaţiilor lui Brâncuşi. Specialiştii au găsit pe monumente urme de mâncare şi lichide.

Sursa: gandul.info

De același autor

Related Articles