Primarul Reşiţei schimbă placa! Cei care aruncă gunoaiele la întâmplare vor fi aspru sancţionaţi

165

Autorităţile locale din Reşiţa îi amendează pe cei care nu respectă regulamentul de bună gospodărire a oraşului. Avertismentul a fost dat zilele trecute, chiar de primarul Ioan Popa.

„Va trebui să fim atenți unde punem un muc de țigară, să fim atenți unde aruncăm o hârtie pentru că vom da amenzi, iar ele nu vor fi mici. Această parte va fi una mai puțin plăcută, poate puțin dureroasă pentru anumiți cetățeni, dar țin să fac un apel la reșițeni să înțeleagă că nu ne putem schimba orașul decât dacă ne schimbăm pe noi înșine”, a explicat edilul.

Practic, cei care aruncă gunoaiele la întâmplare sau nu colectează selectiv vor fi aspru sancţionaţi, afirmă şi şeful Poliţiei locale, Alexandru Ciati.

„Conform H.C.L. nr.69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reşiţa, valoarea sancțiunilor este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, indiferent dacă amenda se aplică unei persoane fizice sau juridice”.

Cetăţenii pot face sesizări referitoare la încălcarea acestor norme la dispeceratul Poliţiei locale, la numărul de telefon 0255 226 515.

(Sebastian Dragomir)