Dosarul electronic de sănătate devine eficient

Numărul dosarelor electronice de sănătate a crescut foarte mult în ultimele şase luni, depăşind 10 milioane şi jumătate, a anunţat, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, la un simpozion de specialitate.

El a precizat că, de la introducerea obligativităţii folosirii dosarului electronic, a crescut şi numărul unităţilor medicale conectate la sistem, iar 23 de mii de medici lucrează deja cu acest instrument. Marian Burcea a explicat de ce este greoaie accesarea dosarului.

Motivaţia este preocuparea pentru siguranţa datelor. Doresc să-i asigur pe cei care au temeri că datele lor medicale nu ar fi în siguranţă în sistemul DES, că acest sistem informatic este construit cu respectarea celor mai înalte standarde de securitate în domeniu. Estimăm ca în perioada următoare, acestea să se consolideze ca să avem un rezultat final şi nu parţial, pentru că un rezultat parţial nu ar fi concludent. Gândiţi-vă la o foaie de observaţie în care sunt înscrise doar o parte din tratamente sau doar o parte din investigaţiile respective. E un dosar incomplet şi care nu ajută nici sistemul de sănătate, nici medicii”, a precizat Burcea.

Şeful CNAS estimează că, în perioada următoare, numărul dosarelor electronice de sănătate nu va mai creşte în acelaşi ritm, întrucât au fost deja întocmite pentru pacienţii care au nevoie în mod frecvent de servicii medicale.

Sursa; RADOR

 

Cele mai citite

Related Articles