Clinica AKH din Viena continuă să facă transplanturi pulmonare pentru pacienţii români

Spitalul AKH din Viena va face din nou transplanturi pulmonare pentru pacienţii români, a anunţat ministrul sănătăţii, Florian Bodog. El a precizat că instituţia medicală va oferi acest ajutor timp de cel mult un an de zile, până când România va avea un program propriu de transplant pulmonar.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a explicat că spitalul din Viena s-a angajat ca într-o primă etapă să realizeze un anumit număr de transplanturi.

Pentru prima etapă ei s-au angajat să facă zece transplanturi pulmonare pentru România. Sunt cinci pacienţi în evaluare, la domnul profesor Klepetko. În acelaşi timp, Universitatea din Viena şi-a manifestat dorinţa de a face un program de training pentru specialiştii români care vor activa în acest domeniu, să pregătească şi alte echipe decât cele care au fost pregătite în diferite centre din Europa. În al doilea rând, Centrul Sfânta Maria va fi inclus în programul naţional de transplant şi depinde doar de echipa medicală de acolo şi de managementul echipei medicale şi de managementul pacientului ca ei să poată să pornească transplantul pulmonar, la momentul la care vor considera că îl pot face în siguranţă pentru pacient”, susţine Bodog

 Totodată, Florian Bodog a spus că există şi o clinică privată care a depus cerere de acreditare pentru transplant pulmonar, însă nu a făcut dovada existenţei echipei care are experienţă în transplant pulmonar.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles