În Băile Herculane, primarul este arbitru între cetățenii certăreți!

Principalele două probleme pe care le ridică cetățenii orașului Băile Herculane în cadrul programului de audiențe al primarului sunt lipsa locuințelor și lipsa locurilor de muncă, pentru care administrația publică locală are în prezent foarte puține soluții de rezolvare. “Mai avem contracte de colaborare cu diferite firme din zona orașului și oamenii sunt redirecționați către acestea în vederea găsirii unui loc de muncă, în conformitate cu specializarea și calificarea fiecărui solicitant!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Dar acestea nu sunt singurele probleme ale localnicilor, ne spune edilul-șef : “De ani buni sunt reclamații făcute între vecini care nu se înțeleg și nu ajung la un numitor comun! Chiar la ultima audiență am avut o doamnă care se ceartă de 12 ani cu vecinul ei pe locul de teren pe care-l ocupă. A fost și Inspecția de Stat în Construcții, s-au aplicat amenzi, dar se pare că nu se ajunge la un numitor comun și probabil că situația va persista mult și bine dacă nu vom interveni și vom încerca să îi punem față în față pe ambii vecini și să ajungă la un consens… Aceste lucruri trebuie să înceteze!”
Cetățenii nu vin, însă, în audiență doar pentru interesul propriu : “Vin cu probleme personale, dar și de ordin general, cum ar fi parcarea mașinilor și tot felul de probleme cu care se confruntă în viața de zi cu zi!”, ne-a precizat Cristian Miclău. Programul de audiențe al primarului orașului Băile Herculane este în fiecare miercuri, de la ora 14.00, cu înscriere prelabilă la secretariatul primăriei, până în ziua audienței.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles