Poliţia de Frontieră Oraviţa a identificat 21 cetăţeni străini, care încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat noaptea trecută, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa şi Oraviţa, 42 cetăţeni străini din Siria,Irak şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Nouă dintre persoanele depistate erau minori, cel mai mic fiind un bebeluş de numai 10 zile.

Cele 21 de persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză, 9 sunt cetăţeni sirieni şi 12 sunt cetăţeni irakieni, dintre care şapte bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi nouă minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.  Astfel, în intervalul orar 03.00-05.50, în apropierea localităţilor de frontieră Vrani şi Comorâşte au fost depistaţi 21 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 12 cetăţeni din Siria şi 9 din Pakistan, dintre care cincisprezece bărbaţi, două femei (o femeie care a născut în urmă cu câteva zile a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate) şi patru minori (un bebeluş de numai 10 zile). Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles