Şi instituţiile importante din Caraş-Severin sting astăzi lumina

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin se alătură şi anul acesta comunităţii globale Earth Hour şi va stinge lumina sâmbătă, în intervalul 20.30 – 21.30. În România, aproape 40 de orașe sărbătoresc Ora Pământului, alăturându-se astfel altor peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Şi Asociaţia Euroland Banat, partener al World Wide Fund România (WWF), organizaţiile partenere – Librăria Semn de carte, Primăria Reșița, școli și licee din oraș, Societatea pentru Cultură “Metarsis”, Asociația Cogito, Asociația Speologică “Exploratorii” şi celelalte organizaţii şi instituţii care s-au alaturat acțiunii cheamă toți locuitorii Banatului Montan să ni se alăture pentru cel mai mare eveniment de mediu din lume: Ora Pământului 2017 (Earth Hour).

Pentru o oră, vă provocăm să aprindeți simbolic candele, să gasiți acele activități ce nu necesită consum de energie electrică, să vă simțiîi bine alături de cei dragi și, în același timp, să acordați o oră de odihnă Terrei. Dați frâu liber imaginației și sărbătoriți acest eveniment oriunde vă aflați, în familie, cu prietenii sau in mijlocul comunității”, ne-a transmis Asociaţia Euroland Banat

Earth Hour este un apel planetar la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Această oră dedicată Pământului ne provoacă să schimbăm modul nostru de viaţă. Facilităţile vieţii de zi cu zi ar trebui să ne facă mai responsabili. Energia electrică, apa, automobilul sunt lucruri de care abuzăm adeseori şi al căror impact negativ îl putem modifica. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbare. Acţiunea de astăzi este un gest simbolic şi reprezintă un apel la responsabilizare, iniţiativă, la solidaritate, menite sa construiască un viitor durabil pentru noi şi pentru copiii noştri.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles