Primul oraș din România unde a avut loc Marșul pentru viață a fost Timișoara

126

Primul oraș din România unde a avut loc Marșul vieții a fost Timișoara, în 2008.

În perioada 1–31 martie 2017, în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova, se va desfășura Luna pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață2017 organizat sâmbătă, 25 martie 2017.

În Timișoara Marșul este organizat de toate cultele creștine și organizațiile pro-viață și pro-familia; se va porni de la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” la orele 12.00.

De asemenea în perioada 1 martie-9 aprilie se desfășoară acțiunea ”40 de Zile pentru Viață” în fața Spitalului de Ginecologie de pe str. Odobescu din Timișoara, o veghe pașnică de rugăciune în folosul copiilor nenăscuți.

”O societate este puternică atunci când respectă legea lui Dumnezeu, când păzește dreptatea și când își ocrotește membrii ei slabi. Iar copilașii nenăscuți și femeia în criză de sarcină reprezintă o categorie aparte de care depinde viitorul unei națiuni”, spune vicepreședintele Gerda Chișărău de la Asociația Darul Vieții Timișoara.

România continuă se fie pe loc de frunte pe lista rușinoasă a ratei avorturilor (procentul sarcinilor terminate prin avort), deși se observă un declin constant: de la 75% în 1990, la 34% în 2011 și  la 26% in 2015!

Cristina Corocan