Pe urmele împărătesei Sissi în Munții Cernei

247

Deși sezonul turistic încă nu a început pe Valea Cernei, traseele din împrejurimile staţiunii Băile Herculane devin tot mai frecventate, mai ales la sfârşitul săptămânii. Unul dintre acestea este cel al foişoarelor sau Traseul Împărătesei Sissi, din Munţii Cernei, iar autorităţile locale şi-au propus să îl reabiliteze în perioada imediat următoare.

“Având în vedere că se apropie cu paşi repezi simpozionul dedicat Împărătesei Sissi, avem în vedere reabilitarea traseului turistic care începe de pe Platoul Coronini, până la foişorul unde aceasta a servit masa, în urmă cu 160 de ani!”, a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Lucrările cuprind reabilitarea întregului traseu, refacerea podeţelor dar şi a Foişorului Roşu, care poartă numele Împărătesei Elisabeta şi de unde se deschide o panoramă deosebită asupra întregii staţiuni!

“Țin să menţionez că acest traseu se va reabilita pe o lungime de aproximativ 3 km, sunt costuri considerabile în vederea reabilitării lui… Noi sperăm că începând de luni (27 martie ac – n.r.) vom avea echipa de muncitori care se va ocupa de reabilitarea lui şi până la simpozion să fim în grafic cu lucrările. La momentul când se va organiza simpozionul va fi şi o plimbare cu invitaţii, pe urmele Împărătesei Sissi!”, ne-a precizat edilul-ţef al oraşului de pe Valea Cernei.

Paul Sever Smadu