Reziliere ilegală a intervenţiilor de transplant pulmonar la români

Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate intervenţii de transplant pulmonar românilor înscrişi pe listă, ceea ce este ilegal, a anunţat astăzi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Acesta a susţinut că se caută soluţii pentru aceşti pacienţi la Praga şi în Germania. El a mai spus că este nemulţumit de modul în care Agenţia Naţională de Transplant (ANT) gestionează criza şi că va lua măsuri.
Ministrul Sănătăţii, prezent la instalarea noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus că, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest contract.
“Problemele pentru transplantul de plămâni nu se rezolvă de pe o zi pe alta. Urmează să avem o întâlnire pe această temă cu toţi specialiştii şi cu reprezentanţii ANT şi voi avea o întâlnire şi cu primarul Capitalei. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest protocol. Practic, toată comunicarea trebuia făcută prin Eurotransplant şi am avut o discuţie cu preşedintele ANT, care mi-a spus că va face un demers către Eurotransplant pentru un răspuns oficial.
În acelaşi timp, noi suntem în contact şi cu celelalte centre care fac transplant din Praga şi Germania, dar nu pot să dau un răspuns până nu vorbesc cu dânşii. Timpii de aşteptare sunt destul de mari pentru transplant, dar noi vom depune toate eforturile pentru deblocare”, a spus Florian Bodog.   (ziare.com)

De același autor

Related Articles