Căminele de bătrâni din Anina şi Bocşa nu vor mai primi bani de la bugetul de stat

248

Finanţarea acestor instituţii nu a fost inclusă în bugetul de stat, pentru că există alte surse de unde pot fi atraşi baii necesari pentru funcţionare. Afirmaţia a fost făcută la Reşiţa de ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene Sevil Shhaideh. Aceasta a făcut trimitere la Programul Operațional cu Capital Uman.

„În 2008, când s-a făcut acea reformă în sănătate și s-au desființat spitalele, au dat posibilitatea înființării acestor centre pentru vârstnici. Acestea au fost finanțate, în perioada aceea, prin bugetul Ministerul Muncii. Cred că de mai mult de cinci ani de zile nu a mai fost reluată o finanțare pentru aceste instituții. Avem, în schimb, asigurată finanțarea, și de aceea nu ne-am mai gândit să punem din bugetul de stat, pentru POCU, toată partea de servicii către persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități. Din aceste considerente, bugetul de stat nu mai vine să finanțeze, în acest moment, aceste centre”.

Prin urmare, primarii trebuie să-și depună aceste aplicații în POCU, pentru a primi finanțarea, a precizat viceprim-ministrul, Sevil Shhaideh.

(Sebastian Dragomir)