Veşti bune de la meteorologi. Când vom avea soare şi temperaturi de 20 de grade

DUMINICĂ

Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse va ploua. La munte va ninge, iar cantităţile de apă cumulate vor mai depăşi 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat din sector vestic, cu intensificări în cursul zilei, iar pe creste va continua să sufle tare.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 12 grade, iar cele minime între 1 şi 6 grade, mai scăzute în depresiuni până la -2 grade.

LUNI

Luni, vremea va intra într-un proces de încalzire. Va mai ploua local în vest, centru şi nord şi izolat în rest. În zonele de munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificari în sudul şi vestul ţarii şi izolat în rest, iar pe crestele montane înalte va sufla tare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni şi 19…20 de grade în sud-vest, la Drobeta Turnu Severin. Dimineaţa se va semnala brumă, local, mai ales în nordul, centrul şi estul ţării şi izolat vor fi condiţii de ceaţă.

MARŢI

Marţi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 12…13 grade în depresiuni si pe litoral şi 21-22 de grade în vestul tării, la Timisoara. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, dar numai izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va avea intensificări temporare în zonele de munte şi izolat în rest. Vor fi condiţii de ceată, iar în estul Transilvaniei, dimineaţa, se va semnala brumă.

De același autor

Related Articles