A fost lansată aplicația ”Găsitorii”. Ideală pentru cei ce își pierd animalele de companie

35

Trei tineri din Iaşi au lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil care ajută la găsirea persoanelor sau a animalelor de companie dispărute. Datorită aplicaţiei, oamenii dintr-o anumită zonă sunt alertaţi la câteva minute de la dispariţie, astfel că cei dispăruţi nu pot ajunge departe.

Nenumăratele anunţuri pe reţelele de socializare atunci când cineva drag dispare sau când oamenii îşi pierd animalele de companie ar putea fi înlocuite acum cu un singur mesaj, după ce trei tineri din Iaşi au lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil prin care sunt alertaţi toţi cei dintr-o anumită zonă atunci când cineva a pierdut o persoană sau un animal de companie.

Ciprian, Andrei şi Corneliu sunt „Găsitorii”, cei care au lansat aplicaţia prin care îi ajută pe cei care au pierdut fie pe cineva drag, fie animalul de companie.

Cei trei au gândit aplicaţia gratuită pentru telefonul mobil în aşa fel încât cei care pierd o persoană sau un animal postează un anunţ, iar cei care se află în zonă primesc alerte.

Pentru a folosi această aplicaţie, utilizatorii trebuie să se logheze cu un cont de Facebook, iar din acel moment durează cel mult două minute până când anunţul este trimis.

„Cele mai importante informaţii care trebuie introduse sunt în primul rând o fotografie, zona în care a fost pierdută persoana sau animalul, rasa dacă e animal, vârstă sau orice ar ajuta la identificare”, a explicat Corneliu Chiţanu, un alt „găsitor”.

foto: Mediafax