Proiectul autostrăzii Timişoara – Pancevo, deblocat de guvernul României

307

Vești bune pentru judeţul Timiş, din partea premierului Sorin Grindeanu, care a efectuat astăzi o vizită la Timişoara.

Șeful guvernului a informat că proiectul privind autostrada care ar urma să lege România de Serbia a fost deblocat şi va putea fi depus pentru finanţare europeană, conform pressalert.ro.

S-a deblocat căci era blocat pe programul transfrontalier România – Serbia, Pancevo – Timişoara autostrada care va intra pe viitorul exerciţiu bugetar, doar că pe acesta vom face partea de studii de fezabilitate. Lucrurile s-au deblocat. Săptămâna trecută am dat hotărâre de guvern, deci se poate considera că ceea ce era blocaţ pe lângă multe altele, şi partea asta cu Timişoara – Pancevo va intra pe un făgaş normal”, a declarat astăzi premierul în cadrul reuniunii cu primarii.

Valoarea proiectului este de 9.306.206,39 de euro, iar durata de implementare de 42 de luni.

foto:pressalert.ro

1 COMENTARIU

  1. Actualul ex. bugetar mai tine pana in 2019. Deci pana atunci sa face studiul de fezabilitate. Putin credibil, dupa cum merg treburile in Romania. Urmeaza licitatia -alt capitol greoi si plin de necunoscute – dupa care urmeaza constructia, experienta aratand doar rele practici si la acest capitol. Rezulta un orizont aflat in 2025 cel mai devreme. Oficial, orizontul e 2024, dar nu cred ca va fi respectat. Parerea mea este ca proiectul va fi blocat pe parcurs, invocandu-se alte prioritati, astfel orizontul fiind si mai indepartat.

Comentariile sunt închise.