Vaccinul împotriva hepatitei B pentru bebeluşi nu mai este pe stoc!

Vaccinul împotriva hepatitei B pentru copii nu mai este pe stoc – a anunţat ministrul sănătăţii, Florian Bodog. El a precizat că există unele probleme legate de linia de fabricaţie. În aceste condiţii, dacă Ministerul Sănătăţii nu găseşte nicio soluţie, aproximativ 150.000 de nou-născuţi ar putea rămâne neimunizaţi.

Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B. În prezent nu există nicio disponibilitate a producătorilor de a livra alte doze din acest vaccin către România. Ministerul Sănătăţii a început demersurile pentru a identifica posibile stocuri în alte state UE. Precizăm cã în luna decembrie a anului trecut, a fost aprobată o schemă de vaccinare alternativă pentru asigurarea protecţiei copiilor născuţi din mame cu hepatită B. Medicul de familie va administra vaccin hexavalent acestor mame de la vârsta de 6 săptămâni a copilului. Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B.

Viitoarele mămici sunt supărate. Ele susţin că degeaba se fac campanii pro vaccinare, dacă noi nu avem vaccinul efectiv. Astfel de situaşii nu trebuie să existe. Astfel că Ministerul Sănătăţii a garantat că va căuta orice soluţie şi oriunde, doar ca bebeluşii să fie în siguranţă!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles