Reșițenii vor plăti 30 de ani gropile din asfalt

Nemulţumit de acuzaţiile ce i se aduc cu privire la starea deplorabilă a carosabilului din Reşiţa, primarul Ioan Popa a convocat astăzi o conferinţă de presă în mijlocul drumului, în zona Minda.

Acesta a dorit să arate că lucrarea de circa 12 milioane de euro obţinuţi din credite , prin care s-au asfaltat cele mai importante tronsoane din municipiu, este de proastă calitate , ceea ce explică apariţia gropilor în carosabil. „Conform proiectului , sunt tronsoane în care trebuiau frezaţi 10 centimetri în adâncime, apoi turnaţi 6 centimetri de asfalt, pusă o plasă ca liant şi apoi un alt strat de uzură de 4 centimetri. Se poate vedea cu ochiul liber că acest lucru nu s-a întâmplat. Pe scurt, avem de plătit 30 de ani rate la credit, 12 milioane de euro cheltuite şi la câteva luni de la terminarea perioadei de garanţie de 3 ani , asfaltul a cedat.”- a afirmat primarul Reșiței.

Pentru a avea certitudinea că aşa cum se crede, proiectul nu a fost respectat, s-a comandat o expertiză tehnică ce va fi realizată de specialişti ai Institutului Politehnic Timişoara, în următoarele 3 săptămâni. Aceasta va releva nu doar dacă s-au respectat indicatorii tehnico-economici ai proiectului, dar pot furniza informaţii şi cu privire la calitatea asfaltului folosit.

Dacă bănuielile se vor dovedi adevărate, iar lucrările sunt de proastă calitate, Ioan Popa intenţionează să tragă la răspundere firmele care au lucrat şi dirigintele de şantier, pentru a recupara din banii investiţi . (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles