Un pârâu lasă fără apă un municipiu întreg. Problema turbidităţii apei potabile din Caransebeş, în atenţia autorităţilor

După ce că nu pot bea apa de la robinete, caransebeșenii ar putea rămâne de tot fără apă. Turbiditatea crescută a acesteia o face nu doar improprie consumului, ci deteriorează și instalațiile societății de distribuție, Aquacaraș. Directorul Dan Petrescu spune că în momentul actual în instalații se introduc cantități foarte mari de substanțe pentru reducerea turbidității, care în timp vor dăuna și instalațiilor și uzinei de apă. Problema este una mai veche și este legată de pârâul Dalci care din cauza exploatărilor intensive de lemn din zonă , varsă în lacul de acumulare de la Zervești cantități importante de reziduuri și aluviuni. Soluția problemei este însă la Apele Române și SC Hidroelectrica- societățile care dețin și administrează lacul. La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanți ai Apelor Române vor merge în zonă pentru a cerceta situația – a declarat telefonic directorul Sistemului de gospodărire a apelor din Caraș-Severin, Sorin Vizitiu.

Tot directorul Aquacaraș, Dan Petrescu, a mai declarat că se ia în considerare scăderea facturii la consumul de apă pentru locuitorii Caransebeșului, iar dacă situația nu va fi rezolvată cât mai repede, s-ar putea să se recurgă la oprirea definitivă a apei în tot municipiul.

Problema turbidităţii din Lacul Zerveşti va fi analizată astăzi, de la ora 13.00, la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

(Daniela Tudor)

1 COMENTARIU

  1. Da, abia saptamana viitoare, probabil se vrea, sa se ascunda adevaratul motiv pentru poluarea apei din paraul Dalci. Se taie lemne si sunt trase prin apa, cei din zona stiu ca nu este drum decat pe albia paraului. Nu e mai simplu sa respectam legea si sa interzicem exploatatorilor de masa lemnoasa sa treaca prin albia paraului? E normal ca oameni sa aiba in apa de la robinet ulei de motor? Cum de nu se sesizeaza nimeni ca de 15 ani apa era limpede, chiar daca si atunci ploia, iar acum cand se taie padurea, albia este folosita ca drum… Este normal? Ce e mai usor? Sa respectam legea sau sa deviem paraul Dalci?
    Cu ce se ocupa Garda de Mediu? Oficialitatile au ochii inchisi?

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles