Performanță extraordinară reușită de echipa de volei CSM Lugoj

O performanță extraordinară, venită după un retur pe care nimeni nu îl anticipa, mai ales că a început cu o înfrângere la Piatra Neamț, insucces care diminua serios șansele lugojencelor la locul șase.

Ionela Canea și compania nu au lăsat însă garda jos și minge cu minge, serviciu cu serviciu, blocaj cu blocaj au adunat punctele necesare pentru ascensiunea în clasament. Una care lasă în urmă sute de ore de antrenament, mii de sărituri și pase pe fileu, dar care nu putea fi realizată fără munca în echipă. Punctele ”surpriză” din meciurile cu Bacău și Tg. Mureș în retur, dar și cele cu Dinamo și CSM București în tur au făcut diferența față de echipele din aceeași categorie cu CSM Lugoj, respectiv Iași, Piatra Neamț, Tg. Mureș sau Pitești.

Astfel Lugojul a atins un obiectiv la care doar visa, transformat în realitate după cele 22 de etape în care s-au adunat 31 de puncte, cu două mai puțin decât principalele urmăritoare, Penicilina Iași și Unic Piatra Neamț, formații ce au contabilizat două surprize imense în acest sezon: victorii cu CSM București, respectiv cu Știința Bacău, ambele cu 3-0.

Ultimul joc din prima parte a campionatului a adus pentru Valerijan Luka și compania cel mai facil succes, 3-0 în doar 64 de minute, după 25-16, 25-14 și 25-15, cu CSU Galați. Un meci fără probleme, o sărbătoare pentru numeroșii suporteri, umbrită doar de accidentarea Alexandrei Warren, în setul 2. Jucătoarea din SUA urmează să facă un RMN pentru a vedea cât este de gravă este accidentarea.

Așadar, CSM Lugoj încheie sezonul regulat pe locul VI, intrând în playoff alături de cele mai bogate și valoroase echipe ale României: Alba Blaj, CSM București, CSM Târgoviște, Știința Bacau și Dinamo București.

Ion Moldovan

 

Cele mai citite

Related Articles