Organizația Crucea Roșie împreună cu dascălii din Caraș-Severin îi învață pe elevi despre igiena orală

89

 

Folosirea periei și pastei de dinți se învață încă din primii ani de viață. Cu toate acestea,  din cauza lipsei de informare sau pur și simplu din dezinteres mulți dintre copii nu se spală pe dinți. Cele mai frecvente cazuri sunt întâlnite în mediul rural.

Conform statisticilor naționale 1 din 5 copii  din România nu s-a spălat niciodată pe dinți.

Pornind de la această concluzie îngrijorătoare, Organizația Crucea Roșie Caraș-Severin a demarat un program de informare și instruire pentru dascălii din județ. Aceștia s-au reunit ieri la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin unde profesorii au primit sfaturi pentru a le transmite la rândul lor elevilor. Directorul asociației Crucea Roșie Caraș-Severin, Alin Cica a declarat pentru Radio Reșița că în acest proiect sunt implicați aproximativ 3.000 de copii dintre care aproape jumătate provin din mediul rural.

Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de județe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1.500 de voluntari ai Crucii Roșii și de cadre didactice.

Cu sprijinul filialelor  Crucii Roșii din țară,  se va ajunge în alte 10 judeţe în aceasta primăvară, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă.

sursa foto:blog.erfi.ro

Andreea Lupșa