Directorul executiv al Aquacaraș le răspunde caransebeșenilor: ”Apa brută nu o stăpânim noi!”

280

Problema apei de la robinetele caransebeșenilor pare fără rezolvare.

În timp ce locuitorii învinovățesc societatea Aquacaraș de calitatea apei, conducerea județeană afirmă că vina o poartă transportatorii de lemn dar și Apele Române.

Contactat telefonic, pentru a da un răspuns la acuzele caransebeșenilor, directorul executiv al Aquacaras, Dan Petrescu, a declarat în exclusivitate pentru Radio Reșița:

”Zona pârâului Dalci este tranzitată intensiv în perioadele de toamna-iarnă, de cei cu camioanele de lemne și poluează extraordinar, în plus în perioadele de ploaie crește turbiditatea. Proprietarul apelor din toată România, Apele Române, trebuia să facă lucrări de curățare și întreținere a acestor zone, pe care nu le-au făcut de zeci de ani. Și Hidroelectrica avea în plan să realizeze un canal care să nu mai fie afectat de poluatorii din zonă, dar nu aveau deblocați banii. A fost o discuție pe această temă și la nivelul Consiliului Județean, eu am făcut demersuri la Hidroelectrica și Apele Române pentru a lua măsuri în vederea eliminării acestei turbidități care nu ni se datorează nouă. Apa brută nu o stăpânim noi, n-avem control asupra ei. Turbiditatea duce și la defectarea instalațiilor noastre și dacă suferă instalațiile noastre, suferă și cetățenii.”

Concluzia? Până nu se va stabili un plan comun de acțiune în care să fie implicate toate instituțiile capabile să rezolve această problemă, apa de la robinetele caransebeșenilor va rămâne și scumpă și ”colorată”.

Valentina Adam

1 COMENTARIU

  1. Frumos răspuns! Eu stiu ca le plătesc lor factura pentru aceasta apă murdară. De ce plătim apă potabilă, daca arată mai rău ca apa de canal? Data viitoare voi merge cu ea la analiză.

Comentariile sunt închise.