Reşiţenii au stabilit strategia de dezvoltare a oraşului

116

Reşiţenii vor afla în curând, rezultatele cercetării sociologice, comandată de Primărie, la sfârşitul anului trecut.

Barometrul social a cuprins 24 de întrebări şi s-a desfăşurat în luna noiembrie a anului trecut. Perioada a coincis cu cea a campaniei electorale şi de aici, au apărut anumite probleme de percepţie, spune primarul Ioan Popa. Cu toate acestea, cercetarea a fost una de succes.

„Am avut dificultăţi majore în recoltarea datelor pentru că s-a interpretat ca o intervenţie în campania electorală. Cu toatea acestea, demersul este unul pe care îl consider de succes chiar dacă rezultatele vin mai târziu decât ne-am imaginat noi la vremea respectivă”.

90% dintre informaţii sunt deja introduse în calculator şi mai este nevoie să fie centralizate 3 mii de chestionare din totalul de 32 de mii. În câteva zile, vor fi cunoscute şi rezultatele. „Ne-au venit deja primele date de la Bucureşti, de la profesorul sociolog Ştefan Bruno. Sunt informaţii extrem de relevante şi de utile pentru noi”, afirmă edilul.

Studiul poate fi considerat un recensământ, dar va putea sta şi la baza unor strategii de dezvoltare locală pentru că a cuprins şi întrebări legate de perspectivele economice ale oraşului.

(Sebastian Dragomir)