Spune STOP cancerului! Femeile între 25 şi 64 de ani pot face gratuit testul Babeş Papanicolau

Femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani pot beneficia, gratuit, de un test Babeş Papanicolau, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Astfel arădencele pot afla la secţia de obstetrică – ginecologie dacă au sau nu cancer de col-uterin. Ele au nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie. Beneficiază de gratuitate şi persoanele fără asigurare.

„Această investigație gratuită, oferă șansa de a depista leziuni precursorii ale cancerului de col uterin aflate în evoluție spre cancere invazive. Tratamentul corect și la timp al acestor leziuni permite prevenirea instalării cancerului de col uterin și salvarea vieții femeii respective. Le îndemn pe arădence să ia în considerare programul nostru şi să facă acest test, pe care îl pot considera chiar un cadou de mărţişor, deosebit de important pentru sănătatea fiecăreia dintre noi.”, a precizat dr. Corina Crişan, manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Pentru femeile care doresc să îşi facă programare pentru testare, conducerea SCJU Arad a pus la dispoziţie numărul de telefon: 0730.110.177.

Cele mai citite

Related Articles