Fostul hipodrom din Lugoj, uitat în degradare va intra într-un amplu program de igienizare

Fostul hipodrom din Lugoj va intra într-un amplu program de igienizare. Aici va fi amenajată o bază de agrement cu terenuri de sport.

Un program de igienizare generală a fost demarat de administraţia locală la fostul hipodrom al Lugojului, unde este prevăzut un proiect de construcţie a unei baze de agrement şi a unui minihotel pentru sportivi. Acţiunea s-a lăsat aşteptată mai mulţi ani, fostul complex cabalin fiind uitat în degradare, clădirea dezafectată servind doar ca depozit pentru materialul antiderapant necesar municipiului.

“Se execută acţiuni de curăţare a zonei de la hipodrom. Vrem să pregătim terenul pentru începerea amenajării unei baze de agrement, cu terenuri de sport. Avem un proiect comun cu oraşul Vârşeţ din Serbia şi dorim să-l implementăm şi să ridicăm un spaţiu de cazare pentru echipele sportive, până în 2020”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Acţiunile de igienizare constau în îndepărtarea materialului vegetal în exces, adunarea gunoaielor şi nivelarea zonei. În 2016 s-a reuşit asfaltarea drumului care duce la hipodrom şi a  străzii din spatele fostului manej. (Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles