Vizită oficială în Caraș-Severin. Ministrul Educației din Croația “ia pulsul” comunităţii croate

256

Ministrul Educației din Croația, Pavo Barisic  se va afla mâine în vizită la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Alături de domnia sa vor fi prezenți și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale. Este vorba despre secretarul de stat pentru minorități  Kiraly Andras și Borosos Laszlo consilier M.E.N.. Oficialitățile vor fi întâmpinate de inspectorul școlar general Adrian Doxan și inspectorul școlar pentru minorități, Gheorghe Manda. Aceștia vor vizita Liceul Bilingv Româno-Croat din comuna Carașova și Școala Gimnazială din Lupac. Obiectivul acestei vizite îl constituie întrevederea cu elevii și profesorii din învățământul minorităților.

Inspectorul școlar general Adrian Doxan a precizat pentru Radio Reșița că ministrul educației din Croația se află în județul Caraș-Severin ca urmare a unei vizite în județul Timiș la Universitatea de Vest din Timișoara.

,, Fiind în zonă, domnul ministru a dorit să stea de vorbă cu profesorii și elevii din Caraș-Severin care studiază limba croată. Vor avea loc discuții și vor fi analizate modul în care se preda limba croată dar și nevoile pe care le au atât dascălii cât și elevii pentru a studia această limbă în condiții cât mai bune”

Andreea Lupșa