Şoferii pot achita rovinieta prin SMS

Pentru autoturisme şi autovehicule de marfă rovinieta se poate achita pentru 7 zile, iar pentru cele mai mari de 3,5 tone, se poate achita doar pentru o zi.

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției. Preţurile sunt în funcţie de operatorii de telefonie şi oscilează între 2,74 de euro şi 9,60 de euro.

Un exemplu de tranzacție finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS este: Dacă vehiculul are numărul de înmatriculare CS54JCS, este autoturism și doriți în data de 20.03.2017 să achitați o rovinieta, pașii sunt următorii:

– veți trimite la 7500 un SMS cu textul CS54JCSA

– veți primi un SMS cu textul „Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. CS54JCS tarif 3 EUR. Cost -total X.XX EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare.”

– veți trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”

– veți primi un SMS cu textul “A fost emisă rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul CS54JCS, valabilă până la 27.03.2017, ora 23:59:59.

De același autor

Related Articles