Zeci de șoferi au protestat în Caraș-Severin. Aceştia sunt nemulţumiţi de starea deplorabilă a unui drum judeţean

Un drum uitat de ani de zile de autorităţi a stârnit revolta şoferilor. Aproximativ 50 de conducători auto  au protestat, sâmbătă, în Caraș-Severin, în semn de nemulțumire față de starea proastă a drumului județean 571, care leagă DN 57 de Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. 

La acţiunea de protest au participat localnici din satele apropiate, consilieri locali, dar şi proprietari de pensiuni din zonă. Manifestanţii au prins în geamurile maşinilor steaguri tricolore și au mers în coloană. În localitatea Ciuchici, protestatarii au plantat simbolic flori în gropile din carosabil, informează Mediafax.

Protestatarii sunt nemulțumiți că drumul nu a suferit reparații majore de peste 10 ani, astfel că este plin de gropi.

Pe unele porţiuni asfaltul este aproape inexistent, iar şoferii care se aventurează trebuie să fie extrem de îndemânatici într-ale condusului pentru a ocoli gropile apărute pe drum, a precizat pentru Radio Reşiţa,  unul dintre localnici, Pavel Corcan:

„De la intersecţia de la Ciuchici cu DN57, până sus la Cărbunari, inclusiv Moldova Nouă este impracticabil. Numai gropi pe o porţiune de câte jumătate de parcelă. Am tot aşteptat, am tot făcut tot felul de demersuri şi am propus în Consiliul Local să facem noi ceva dacă vocea primarilor de la Ciuchici, Sasca şi Cărbunari nu este auzită”.

Amintim că, reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraș-Severin declarau în urmă cu trei ani că vor depune un proiect de modernizare a drumului judeţean 571, iar lucrările vor începe un an mai târziu, investiţia fiind evaluată atunci la aproximativ 7 milioane de euro, însă cum şi minciuna-i vorbă, a rămas totul la nivel de promisiune a autorităţilor abilitate ca multe alte drumuri judeţene din Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles