O elevă de liceu din vestul țării visează să găsească leacul pentru cancer. Tânăra va studia la Universitatea Oxford

120

Iulia Florișteanu, elevă în ultimul an de liceu la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, excelează la toate materiile, însă biologia este materia sa de suflet. În acest an, tânăra a primit distincția ,,Elevul anului’’ și are deja oferte de studiu  la 4 universități din Marea Britanie. Timișoreanca, a ales însă, să învețe la Universitatea Oxford și spune că își dorește  ca, în viitor, să găsească leacul pentru maladia secolului, cancerul.

Directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara, Sorin Ionescu este mândru de reușita tinerei și spune că acest premiu este rezultatul unei munci de 12 ani.

,, Iulia Florișteanu a fost admisă și la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Este încununarea unei munci intense. Argumentul care pe mine m-a convins este faptul că își dorește să găsească leacul împotriva cancerului. Practic, își dorește să lucreze într-un domeniu de cercetare’’

Timișoreanca Iulia Florișteanu spune că dorește să avanseze în cercetările în domeniul cancerului pentru că boala a afectat și membri ai familiei ei.

,, Am 17 ani, în timpul liber îmi place să citesc, să pictez și să mă joc cu animalele mele. Vreau să fac cercetări în domeniul cancerului pentru că este o boală care a afectat foarte mulți oameni atât din familia mea cât și la nivel mondial. Sper și vreau să pot face ceva în acest domeniu’’

Din cei peste 2.000 de elevi care își finalizează studiile la Colegiul Bănăţean din Timişoara, aproape 10 % aleg să studieze în străinătate.

sursa foto: Timpolis

Andreea Lupșa