Aleea Romană din Băile Herculane a fost vandalizată. Au dispărut băncile şi măsuţele

În staţiunea Băile Herculane se fură mobilierul urban, cel mai probabil pentru a ajunge prin diferite curţi sau grădini. De data aceasta au dispărut două bănci şi o masă de pe Aleea Romană – din Centrul Istoric spre Hotelul Roman, care a fost amenajată printr-un proiect transfrontalier.

“În ultimele zile a fost constatată dispariţia a două bănci şi o masă care au fost implementate prin programul transfrontalier cu Republica Serbia. S-a făcut sesizare la Poliţie în vederea depistării şi recuperării prejudiciului pentru oraşul Băile Herculane. Din fişa de inventar, valoarea unei băncieste de 1.300 lei, iar masa este undeva la 1.700 lei. Dacă se vor găsi şi vor putea fi recuperate se vor monta din nou în locul de unde au fost sustrase, dacă nu – vom cumpăra aceste obiecte!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Acestea nu sunt singurele obiecte de mobilier urban sustrase sau distruse: “Coşurile de gunoi sunt în general vandalizate, probabil de tinerii care se întorc de la un chef. Vom lua măsura înlocuirii acestora cu unele mai solide şi mai rezistente din acest punct de vedere”, ne-a precizat edilul-şef al urbei de pe Cerna. Paul-Sever SMADU

 

De același autor

Related Articles