Calitatea merelor furnizate în Școala Gimnazială din Băuțar lasă de dorit

Din semestrul doi, elevii din Caraș-Severin primesc mere în școli pe lângă lapte și corn. Acest lucru prin intermediul unui program guvernamental care are ca obiectiv încurajarea consumului de fructe și adoptarea unei alimentații sănătoase.

În cadrul Școlii Gimnaziale din Băuțar elevii spun că merele sunt neambalate și laptele este acru și cu miros urât.

,, Nu știu cât de bună este ideea cu merele în școli, sunt neambalate, murdare. Nu le mâncăm. Nici laptele pentru că ajunge la noi aproape expirat și cu miros urât. Se poate consuma doar cornul”

Directorul școlii, Sofica Ciobanu este de asemenea de acord cu aceste afirmații și spune că laptele, dacă nu este consumat în ziua livrării, a doua zi deja prinde miros.

Șeful Serviciu Comunicare în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, Camelia Basaraba a precizat pentru Radio Reșița că nu există reclamații oficiale legate de aceste probleme:

,,Ambalarea individuală a merelor, nu este prevăzută în contract. Totodată livrarea merelor, a laptelui sau a cornului nu se face zilnic decât pentru o distanță mai mică de 25 de km de firma distribuitoare.  Acesta este și motivul pentru care Școala din Băuțar primește produsele de două ori pe săptămână. De asemenea, nu există reclamații  cu privire la faptul că laptele din școală ar fi expirat sau cu miros”

Amintim că în județul Caraș-Severin există peste 25.000 de mii de beneficiari ai Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, copii din grădiniţele cu program normal şi preşcolari şi elevii până la clasa a VIII-a iar valoarea contractelor depășește suma de 600.000 de lei.

Andreea Lupșa

 

Cele mai citite

Related Articles