Sfârşit de săptămână nefast pentru mai multe oraşe din lume: Heidelberg, New Orleans şi Londra

DUMINICĂ, 26 februarie

NEW ORLEANS: Cel puţin 28 de răniţi, după ce un vehicul a intrat în mulţime

Cel puţin 28 de persoane au fost rănite după ce un vehicul a intrat în mulţimea care asista la o paradă desfăşurată în oraşul american New Orleanş a anunţat Poliţia, care a adăugat că un suspect a fost reţinut în acest caz, şoferul vehiculului aparent fiind în stare de ebrietate, relatează AP.

Jeff Elder, directorul serviciului de urgenţe al oraşului a declarat că 21 de persoane au fost spitalizate în urma incidentului, cinci fiind în stare gravă. Şapte oameni au refuzat să fie internaţi.

Michael Harrison, şeful Departamentul de Poliţie din New Orleanş a declarat că suspectul este anchetat pentru că ar fi condus în stare de ebrietate, însă nu exclus în mod categoric ipoteza unui act terorisţ spunând doar că pare să fie un caz de conducere a unui vehicul în stare de ebrietate.

Printre răniţi se află inclusiv copii în vârstă de 3-4 ani, a mai precizat Elder, dar şi un ofiţer de poliţie.

Incidentul s-a produs în una dintre cele mai aglomerate nopţi ale evenimentului Mardi Gras, cu mii de persoane asistând la parada care s-a desfăşurat pe străzile oraşului New Orleans.

LONDRA: Cinci răniţi, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni

Cinci persoane au fost rănite duminică şi au fost transportate la spital, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni în zona de sud-est a Londrei, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, care a precizat că şoferul a fost reţinuţ relatează cotidianul The Guardian.

Vehiculul ar fi intrat pe trotuar şi a lovit mai mulţi pietoni, înainte de de a se izbi de un zid.

Şoferul maşinii a fost reţinut de un poliţist aflat la faţa locului, fiind arestat sub suspiciunea că ar fi condus într-un mod periculos.

Persoanele rănite au fost transportate la spitale din sudul şi estul Londrei, iar momentan nu există mai multe detalii cu privire la starea răniţilor.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa pe strada Bromley din zona Bellingham.

SÂMBĂTĂ, 25 februarie

HEIDELBERG: Un mort şi doi răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni.

O persoană a murit şi alte două au fost rănite, după ce un individ a intrat cu maşina în pietonii aflaţi într-o piaţă din centrul oraşului german Heidelberg, autorul incidentului fiind ulterior împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să fugă de la locul faptei, a anunţat Poliţia, potrivit AP. Autorităţile suspectează că autorul atacului ar avea probleme psihice.

Victima care a decedat este un bărbat în vârstă de 73 de ani care fusese rănit grav în atacul intenţionat, cu maşină din Heidelberg.

Celelalte două persoane rănite nu sunt în stare gravă, fiind vorba de un bărbat din Austria în vârstă de 32 de ani şi o femeie din Bosnia-Herţegovina de 29 de ani.

Autorul atacului este un cetăţean german în vârstă de 35 de ani care, aparent, nu ar avea legături cu organizaţii teroriste.

Sursa: MEDIAFAX

Cele mai citite

Related Articles