În Caraş-Severin pădurile cresc văzând cu ochii! Fermierii pot accesa fonduri pentru împădurirea terenurilor nelucrate

Statul român gata să dea bani românilor care acceptă să-şi împădurească terenurile agricole lăsate în paragină.

Cei interesaţi vor încasa câte 6.000 de euro pentru un hectar prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Proprietarii de terenuri agricole care vor dori să intre în programul “Prima împădurire”, lansat recent de APIA vor primi în prima fază aproape 4.000 de euro de hectar. În următorii 6 ani, cât se desfăşoară proiectul, vor primi peste 2.000 de euro de hectar pe an.

Specialistul APIA Caraş-Severin, Radu Beladan spune că cei care primesc banii trebuie să întreţină şi să păstreze pădurea până în momentul în care copacii ajung la maturitate şi pot fi recoltaţi. Cei care nu respectă această regulă pot pierde banii, dar şi subvenţiile ulterioare de la APIA.

De program pot beneficia doar fermierii care au terenuri care sunt înscrise în registrul agricol.

Amintim că, fermierii au la dispoziţie, până la 31 martie 2017, bani pentru împăduriri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, finanţarea maximă pentru un proiect fiind de 7 milioane de euro, sumă care se acordă în fucnţie de specie şi suprafaţa care urmează a fi împădurită, a mai spus Radu Beladan. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles