[EXCLUSIV-VIDEO] Omul sfințește locul! ”Eram pierduți, dacă nu ne ajutau ei”

636

Asociația Oameni cu suflet din Reșița continuă să-i ajute pe cei aflați în dificultate. La începutul acestui an un incendiu distrugea în totalitate o casă particulară din Reşiţa, situată în Piaţa Republicii Nr. 2 din cartierul Muncitoresc. Alte 4 imobile au fost afectate de flăcările violente, printre acestea și casa familiei Ivașcu, oameni nevoiași, care au un băiețel de 10 ani și jumătate, care suferă de autism.

Oamenii puteau să rămână pe drumuri, dacă Asociația Oameni cu suflet din Reșița nu-i ajuta. Acoperișul a fost distrus 100 la %, plus altele, iar în prezent până se reface locuința, cei trei membri ai familiei trăiesc într-o anexă de câțiva metri pătrați.

Constantin Ivașcu:

”Nu am cuvinte să le mulțumesc acestor oameni minunați. Ne-au ajutat financiar și fizic să refacem acoperișul casei, ne-au donat corpuri de mobilă, am primit și un șemineu nou. De asemenea, pentru Denis, fiul meu au făcut multe. Urmează să finalizăm în interior, astfel încât să ne putem muta.”

Camelia Ivașcu:

”Când ne-a ars casa, în ziua următoare trebuia să plec la muncă în străinătate, dar am renunțat căci cel mic se simțea foarte rău. S-a speriat foarte atunci și nu mai poate să rămână singur într-o încăpere. Fiul meu a fost diagnosticat de mic cu elemente autiste și am urmat mai mulți ani de zile diferite terapii. Mai are nevoie și de altele, dar situația financiară nu ne permite să facem și altele. Ne ajută foarte mult cei de la Școală, în rest 220 de lei este tot venitul nostru.Dacă nu ne ajutau ”oamenii cu suflet” nu știu ce făceam.

Denis Ivașcu:

”Astăzi sunt fericit pentru că am primit din partea celor de la Asociație o tabletă și astfel pot să mă joc și eu cu mașini și roboți. Eu mi-aș mai dori să primesc o mașină cu telecomandă, poate o primesc de la ”iepuraș”. Îmi mai doresc sănătate și fericire. Îmi amintesc atunci când a ars casa, că eram înăuntru și am crezut că plouă, dar era mult fum și m-am speriat. Am făcut atac de panică, dar m-a salvat tatăl meu.Acum sunt bine, dar nu vreau să stau singur.”

Paul Legezeu, vicepreședinte Asociația ”Oameni cu suflet” Reșița

”După ce am văzut fotografii cu cele întâmplate familiei Ivașcu am rămas impresionați. L-am găsit pe Constantin Ivașcu arătând ca un om pierdut. Am decis să mă dedic total acestui caz. Mulțumesc tuturor celor care ne susțin, oferindu-ne materiale de construcții, ajutându-ne fizic, dar și cu anumite sume. În prezent, pentru a finaliza lucrarea, mai avem nevoie de anumite corpuri de mobilă, de materiale de construcții.

Cei care doresc să ajute familia Ivașcu, pot să contacteze pe Facebook, Asociația Oameni cu suflet Reșița. Orice sprijin e binevenit!

Casa de la care a pornit incendiul este în paragină. Nu mai locuiește nimeni acolo. A rămas doar un decor, care arată o dată în plus, cât de puternic a fost incendiul.

Cristina Corocan