Tinerii medici rezidenţi şi specialişti din Caraş-Severin sunt aşteptaţi să se înscrie până la sfârşitul lunii martie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2017!

Societatea de Neuropatie Diabetică oferă câştigătorului şansa unică de a participa la cea de-a 53-a Întâlnire Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului de la Lisabona. Acesta este cel mai important eveniment ştiinţific internaţional pe tema diabetului şi a complicaţiilor acestuia. În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate inovaţiile şi cele mai recente studii din diabetologie, cât şi din domeniile conexe acesteia.

Proiectul constă în oferirea unor burse, sub formă de ajutor financiar în scopul dezvoltării profesionale, acoperind toate costurile legate de participarea la cursul mai sus menţionat. Scopul acestor burse este de a oferi posibilitatea tinerilor medici (rezidenţi şi specialişti) în diabet nutriţie şi boli metabolice de a învăţa de la experţii internaţionali în domeniu, de a-şi îmbunătăţii şi actualiza cunoştintele medicale clinice, pentru o mai bună îngrijire a pacienţilor cu diabet zaharat şi complicaţii.

Selecţia bursierilor se va face de către Comitetul Ştiinţific al Societăţii de Neuropatie Diabetică. Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe site-ul www.neurodiab.org. Bursierii selecţionaţi vor fi anunţaţi prin email.

Daiana Roşca