Noul ministru al Justiției este Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională

Fostul judecător la Curtea Constituţională, Tudorel Toader, este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al justiţiei. Social-democraţii au validat şi celelalte propuneri pentru portofoliile altor trei ministere. Cele patru propuneri ale premierului Sorin Grindeanu au fost votate în unanimitate în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Este vorba despre Tudorel Toader, nominalizat pentru Ministerul Justiţiei, Alexandru Petrescu, pentru Mediul de Afaceri, unde, în prezenţ asigură şi interimatul. Din actuala formulă guvernamentală urmează să facă parte şi doi foşti miniştri din Cabinetul Ponta – Rovana Plumb, nominalizată pentru Fonduri Europene, şi Mihai Tudose, pentru portofoliul Economiei.

Propunerile urmează să fie trimise de premierul Sorin Grindeanu preşedintelui Klaus Iohannis pentru ceremonia de învestire. Tot în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a deciş ca Mihai Chirica, primarul din Iaşi, să-şi piardă funcţiile pe care le deţine în partid.
Este vorba despre funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al filialei PSD Iaşi. Decizia social-democraţilor vine în urma criticilor pe care Mihai Chirica le-a formulaţ în ultima perioadă, la adresa conducerii partidului.
RRA

De același autor

Related Articles