Copacii din Herculane vor fi puşi “la pământ”. Primăria a plătit daune materiale pentru maşinile distruse de uscături

Arborii uscaţi de pe raza oraşului Băile Herculane vor fi tăiaţi de administraţia publică locală, o primă acţiune urmând să înceapă chiar în perioada imediat următoare.

“Vrem să intrăm în noul sezon cu trotuarul dintre Hotelul Geta şi Podul Roşu reamenajat şi în acest scop se vor tăia arborii uscaţi de pe marginea drumului, iar în spaţiul dintre vechiul ROMTELECOM şi Podul Roşu va fi amenajată o parcare “în spic”. Am şi primit avizul favorabil din partea Ocolului Silvic Băile Herculane pentru tăierea acestor pomi, care în marea lor majoritate sunt îmbătrâniţi şi prezintă pericol de accidente”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Dealtfel, Primăria Băile Herculane trebuie să plătească daune materiale pentru accidentele produse din cauza acestor uscături, ne-a precizat edilul-şef: “De când sunt eu în funcţie, am avut un proces pe care l-am pierdut şi trebuie să plătim contravaloarea reparaţiilor în urma accidentului produs cu mult timp în urmă. Acest accident a fost produs din cauza unei ramuri de la un pom de pe marginea drumului, care a avariat o maşină din staţiunea Băile Herculane!”

Campania de tăiere a arborilor uscaţi se va extinde şi în alte zone ale staţiunii: “Începând cu această primăvară, dorim toaletarea tuturor pomilor de pe marginea drumurilor şi care se află pe domeniul public, precum şi cei care prezintă risc de accident. Sunt mulţi arbori care nu mai prezintă siguranţă şi se va lua măsura tăierii acestora!”, ne-a declarat Cristian Miclău.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles