Au scăpat de rujeolă dar s-au trezit cu alte complicaţii! Zeci de copii de la Spitalul Judeţean din Reşiţa au nevoie în continuare de îngrijiri medicale pentru că s-au ales cu sechele în urma acestei boli contagioase. Majoritatea au făcut pneumonie iar starea lor este destul de gravă. Până la ameliorarea simptomelor aceştia vor rămâne în continuare internaţi în spital.

Pneumonia este o infecţie serioasă, care afectează plamânii, sau mai bine spus tractul respirator inferior. Ea este cauzată de bacterii, de virusuri sau, în cazuri mai rare, de paraziţi sau de alte microor-ganisme. La fiecare 20 de secunde, un copil moare din cauza pneumoniei. Boala reprezintă un pericol şi pentru bolnavii cronic, pentru vârstnici şi pentru toţi cei care au un sistem imunitar slăbit.

Consecinţele pneumoniei pot avea impact asupra întregului organism. Prin intrarea masivă a microbilor din plămâni în torentul sanguin poate să apară septicemia. Aceasta prezintă risc vital, prin apariţia insuficienţei cardiace sau renale. Migraţia germenilor poate provoca, în funcţie de localizare, artrite, pericardite şi endocardite, dar şi meningită.

Daiana Roşca