Dirijorul Cristian Măcelaru la Radio România Muzical multimedia

Cristian MacelaruDirijorul Cristian Măcelaru, în prezent unul dintre cei mai importanţi şi activi muzicieni români din spaţiul nord-american, vine în studioul Radio România Muzical joi, 28 noiembrie, între orele 19:00-20:00. În direct în FM (97,6 şi 104,8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, Cristina Comandaşu va sta de vorbă cu dirijorul Cristian Măcelaru, cel care va conduce în 29 noiembrie, de la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio, într-un concert de pe scena Sălii Radio.

Înregistrarea audio, dar şi audio-video, realizată în timpul acestei emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul youtube al unicului post de radio românesc dedicat muzicii clasice.

Dirijorul Cristian Măcelaru este, din noiembrie 2012, associate conductor al celebrei Orchestre Simfonice din Philadelphia, care şi-a dobândit prestigiul graţie colaborării cu binecunoscutul şi regretatul Leopold Stokowski. În acelaşi timp, Cristian Măcelaru dirijează şi alte orchestre americane prestigioase, printre care Orchestra Simfonică din Chicago, la pupitrul căreia l-a înlocuit cu succes pe Pierre Boulez. Cristian Măcelaru este şi laureat al Fundaţiei Georg Solti – în această calitate a apărut în memorabilul concert din octombrie 2012, susţinut la Chicago cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Georg Solti, alături de o altă invitată a acelui concert – soprana Angela Gheorghiu.

Cristian Măcelaru are 33 ani; a plecat din România de la 17 ani, pentru a studia în Statele Unite ale Americii. Debutul, devenirea sa artistică de peste ocean, dar şi debutul său pe scena Sălii Radio, în 9 noiembrie 2012, sunt teme care vor fi abordate de Cristian Măcelaru la Radio România Muzical.

De același autor

Related Articles