[FOTO] Limbile de expresie – punţi ale comunicării între culturi. Germana maternă, etalon în Banat

Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume, marcat în premieră la Reşiţa.

Cu tema “Spre un viitor durabil cu ajutorul unei educații multilingvistice”, elevii Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava au marcat ziua internaţională a limbii materne printr-un colocviu de limba germană, spune prof. Sonia Maria Chwoika – coordonatorul acţiunii:

Această zi, marcată în premieră în municipiul de pe Bârzava susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă privind educația în rândul elevilor, a subliniat preşedintele Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa, Erwin Josef Ţigla, prezent la eveniment:

Însușirea limbii materne, precum și utilizarea ei ca mijloc de comunicare contribuie la conservarea și perpetuarea identității fiecărei minorități au spus elevii claselor a noua şi a zecea prezenţi la seminar:

Amintim că, în România Ziua Internațională a Limbii Materne a fost celebrată pentru prima oară în anul 2000 de Organizația Națiunilor Unite. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles