Apartamentele din municipiul Reșița se vând la prețuri de chilipir față de alte orașe din țară

746

Conform unui studiu realizat în acest an, Reșița este orașul cu cele mai ieftine locuințe din țară. În ciuda acestui fapt, mii de apartamente sunt nelocuite.

Reprezentantul unei agenții imobiliare din municipiu a precizat pentru Radio Reșița că prețurile imobilelor pornesc de la 10.000 de euro și nu depășesc 50.000 comparativ cu alte orașe unde prețul pentru un apartament cu 3 camere atinge și suma de 70.000 de euro.

,,Apartamentele cu două camere sunt la cea mai mare căutare. Un apartament de confort II, cu o suprafață mai mică costă între 18.000 și 22.000 de euro. Prețul unei garsoniere pleacă de la 10.000 de euro dar variază în funcție de etaj, zona, poate ajunge și la 15.000 de euro. Un apartament cu 3 camere costă între 27.000 și  poate ajunge și la 40.000 de euro.’’

Tinerii consideră că municipiul Reșița nu este suficient dezvoltat și din această cauză oamenii se îndreaptă spre alte orașe mai mari și cu mai multe posibilități.

,,Orașul este mort. Nu există posibilități de dezvoltare, nu mai avem locuri de muncă, oamenii se mută în orașe mai mari sau chiar în alte țări.’

,,Au plecat tinerii spre alte orașe mari și au rămas numai persoanele vârstnice aici. Nu cred că orașul este dezvoltat suficient,  de aceea nu vin străini la noi, unde să lucreze? Numai în comerț.”

Conform statisticilor realizate pe piața imobiliară, reșițenii nu cer mai mult de 400 de euro pe metrul pătrat în timp ce la Timișoara aceiași suprafață se vinde cu 1.000 de euro.

Andreea Lupșa

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.