Papa Francisc este pentru dreptate socială, imigranți și mediu

Într-o scrisoare în care condamnă populismul, Papa Francisc și-a arătat sprijinul față de organizatorii de proteste și activiștii care luptă pentru dreptate socială, imigranți și mediu.

“Ca și creștini și oameni de bună credință, trebuie să acționăm în aceste momente. Este o mare responsabilitate, din moment ce anumite realități ale prezentului, dacă nu sunt gestionate în mod corect, sunt capabile să înceapă un proces de dezumanizare, care va fi greu reversibil”, a spus Suveranul Pontif in scrisoarea sa.
Jurnaliștii britanici susțin că afirmațiile Papei Francisc pot fi văzute ca o poziție împotriva mișcărilor politice populiste și xenofobe.
Deși nu a menționat numele președintelui american Donald Trump, scrisoarea pare să se adreseze inclusiv celor care protestează față de liderul de la Casa Alba, acuzat în repetate rânduri de populism și xenofobie.
“Direcția în care ne vom îndrepta după acest punct de cotitură istoric – modul în care aceste crize ce se înrăutățesc sunt rezolvate – va depinde de implicarea oamenilor în mișcările populare”, a precizat Papa Francisc.
Acesta a condamnat expansiunea mișcărilor populiste și xenofobe din lume, spunând câ reprezintă “un mare pericol pentru umanitate”. De asemenea, Papa Francisc i-a criticat pe liderii care promovează astfel de tendințe.

Suveranul Pontif i-a laudat pe cei care organizeaza proteste fata de aceste amenintari.

“Stiu că vă dedicati luptei pentru dreptate socială, pentru protejarea Pămantului si pentru a fi alături de imigranti. Vreau să spun că vă sustin decizia”, a mentionat Papa Francisc.

Cele mai citite

Related Articles