CARAŞ-SEVERIN: Actul de justiţie se desfăşoară într-o clădire degradată, cu o vechime de 300 de ani

191

La Oraviţa va fi construită o judecătorie nouă. Tribunalul Caraş-Severin a intrat în posesia terenului pe care va fi ridicată noua instanţă. Cu toate acestea, proiectul se află în fază incipientă, pentru că toate judecătoriile trebuie să arate la fel. Deocamdată nu se ştie cum, spune vicepreşedintele Tribunalului, Gabriela Stuparu.

„Terenul este primit de la primărie. Deocamdată așteptăm să avem documentația, avem nevoie de acel ghid care va standardiza oarecum modul în care vor arăta instanțele în țară. Până în acest moment s-a construit așa cum s-a construit şi fiecare instanță arată altfel. Se dorește standardizarea de către Minister a felului în care vor arăta imobilele în care își vor desfășura activitatea instanțele de judecată”.

Clădirea Judecătoriei Oravița este una dintre printre primele construcţii ale coloniștilor austrieci. Ea a fost ridicată în urmă cu 296 de ani şi se află într-o avansată stare de degradare.

„Din cauza amplasamentului acestei clădiri care se află pe un curs de apă subteran, orice lucrări ar fi efectuate, până la urmă tot apare un grad de degradare. Ideea construirii unei noi clădiri este singura care poate rezolva problema”, a mai spus judecătorul Gabriela Stuparu.

(Sebastian Dragomir)