[FOTO] Grota Haiducilor din Băile Herculane va fi “scumpă la vedere” pentru turişti

Grota Haiducilor din Băile Herculane va fi modernizată în acest an.  Lucrările cuprind reabilitarea scărilor de acces, iar în interior vor fi puse în valoare inscripţiile vechi.

Unul dintre cele mai populare obiective din apropierea staţiunii Băile Herculane – şi anume Grota Haiducilor sau Peştera Hoţilor – va fi reabilitată în acest an, iar accesul în peşteră nu se mai face “la liber”!

Pentru Grota Haiducilor s-a efectuat studiul de fezabilitatea şi proiectul tehnic, avem depusă o cerere pentru finanţare externă pe un proiect POIM şi dacă va fi aprobat se vor şi începe renovările la Grota Haiducilor!“, ne-a declarat Codruţ Pârvu – specialist Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

Lucrările cuprind reabilitarea scărilor de acces spre acest obiectiv turistic, situat în imediata aprpiere a Hotelului Roman, iar în interior vor fi puse în valoare inscripţiile vechi, urmând să fie şterse toate mâzgăliturile lăsate pe pereţii grotei de turiştii care de-a lungul timpului au ajuns până aici. “Chiar rugăm turiştii care ajung în această zonă să fie mai civilizaţi, să nu avem probleme în viitor!“, ne spune Codruţ Pârvu.

Odată cu efectuarea lucrărilor de renovare, vor fi create şi condiţii pentru ca turiştii să poată avea un acces mai larg în interiorul grotei:

Nu ştiu cât se va modifica accesul în interiorul grotei faţă de cât este în prezent; se amenajează un podeţ din lemn care să facă o trecere undeva mai în adânc. Şi fiind la acest subiecţ nu se va mai putea intra oricând în grotă, se va instala o poartă metalică şi doar împreună cu un angajat al Parcului se va permite accesul în Grota Haiducilor!“.

Paul-Sever SMADU

 

Cele mai citite

Related Articles