[FOTO] La Reşiţa s-a citit în… limba germană

Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost marcată joi, 16 februarie  printr-un proiect comun şi în rândul instituţiilor de cultură din Reşiţa care promovează limba germană maternă ca mijloc de expresie.

Organizată anual de Lit World, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă de fiecare dată milioane de oameni din peste 100 de ţări.

În municipiul de pe Bârzava, patru instituţii care au ca obiect de activitate educaţia şi cultura şi-au adus aportul la reuşiţa acestui eveniment; este vorba de Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz”, Universitatea “Eftimie Murgu”, Biblioteca germană “Alexander Tietz” şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Despre evenimentul cu elevii care studiază limba germană ca limbă maternă, lector univ. dr. Karina Căpraru – Reitsch din cadrul Facultăţii de Muzică şi Teatru din municipiul de pe Bega a subliniat:

Acţiunea a continuat în după-amiaza zilei la Biblioteca germană din urbe cu un dialog cultural:

Karina Căpraru – Reitsch a declarat pentru Radio Reşiţa că acţiunea a dat startul unei serii de manifestări culturale între unităţile de cultură şi învăţământ din Timişoara şi Reşiţa.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles