[FOTO] Tăierile de pădure din preajma Reşiţei, subiect de dispută între cetăţeni şi autorităţile abilitate

Tăierile de material lemnos din împrejurimile municipiului Reşiţa, subiect de dispută între cetăţeni şi autorităţile abilitate în paza şi protecţia pădurii.

Urmare unei sesizări primite la redacţia Radio Reşiţa asupra faptului că pădurea de pe Dealul Cioara care împrejmuieşte municipiul de pe Bârzava ar fi din nou prădată de tăietorii de lemn, care “rad totul”, cum spun cetăţenii, până aproape de casele oamenilor din cartierul Drumul Lupacului, ne-am înteresat la Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin şi am aflat că, perimetrul este în grija Ocolului silvic Reşiţa. Am dat curs sesizării formulate şi ne-am adresat conducerii ocolului.

Despre situaţia din zona menţionată şeful instituţiei, Adam Danilescu a precizat:

Ocolul silvic aplică tratamentul tăierilor progresive deoarece arboretul matur are vârsta exploatabilităţii, promovând în acest sens regenerarea pădurii. Adam Danilescu atrage atenţia reşiţenilor că nu sunt prevăzute lucrări de defrişare masivă a întregului perimetru, se aplică strict tratamentul specialiştilor privind lucrările prevăzute în amenajamentul silvic.

Şeful Ocolului silvic Reşiţa a mai spus că, în urma unui protocol încheiat cu Primăria, operatorul economic care exploatează în zona Releu de pe Dealul Cioara, a reparat şi drumul de acces, aflat în proprietatea forului local, pavându-l cu piatră. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles