Programul de minimis pentru roşii, cu priză la agricultorii din Caraş-Severin. În judeţ au început înscrierile

Deşi un judeţ cu doar două hectare destinate cultivării legumelor în spaţii protejate, agricultorii se arată interesaţi de noua schemă de minimis pentru cultivarea roşiilor în sere şi solarii, lansată recent de Ministerul agriculturii, a precizat pentru Radio Reşiţa Marius Zarcula – directorul executiv al Direcţiei Agricole Caraş-Severin.

Peste 80% dintre primăriile din judeţ au fost informate de specialiştii direcţiei agricole despre facilităţile acestui program, care se va implementa în premieră începând din această primăvară.

Marius Zarcula a mai precizat că până în prezent, interesul şi l-au manifestat 20 de legumicultori, în registrul unic s-au înscris 5 persoane, iar pe lista de aşteptare sunt alţi 17, pregătiţi să depună documentaţiile necesare. Perioada înscrierile este deschisă doritorilor.

Amintim că, înscrierile în programul de minimis pentru roşii au început la sediul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, se desfăşoară în două etape, până în mai şi din noiembrie, iar legumicultorii, persoane fizice sau juridice, pot beneficia timp de opt ani de o sumă în valoare de 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate. La valorificarea tomatelor, în orice mediu de desfacere, persoanele fizice vor prezenta certificatul de producător, iar persoanele juridice, factura fiscală. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: agroinfo.ro

Cele mai citite

Related Articles